ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Σύσταση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την εφαρμογή του άρθρου 96 παρ. 5 του Συντάγματος

Αναθεωρητικό Δικαστήριο / Ανακοινώσεις

Ανακοινώνεται ότι με το άρθρο 74 του ν. 5018/2023 (Α’ 25) “Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α.”, προβλέφθηκε ότι με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης θα συσταθεί Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, με σκοπό την αντικατάσταση διατάξεων του Κώδικα Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων (ν. 2304/1995, Α’ 83) και του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα (ν. 2287/1995, Α’ 20), κατ’ εφαρμογή της παρ. 5 του άρθρου 96 του Συντάγματος.

Η ως άνω επιτροπή, στην οποία μετέχουν μέχρι επτά (7) μέλη άνευ οποιασδήποτε μορφής αποζημίωσης, θα απαρτιστεί από εν ενεργεία ή επί τιμή δικαστικούς λειτουργούς των κοινών δικαστηρίων της Χώρας και του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων και εν ενεργεία ή αφυπηρετήσαντα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού Νομικών Σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Με την κοινή υπουργική απόφαση θα ανατεθούν καθήκοντα γραμματέα της επιτροπής σε δικαστικό λειτουργό του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων, θα καθοριστεί η διάρκεια των εργασιών της, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εκπλήρωση του σκοπού της.